Oerkracht Mindset/Focus


Een belangrijk onderdeel van  de Wim Hof Methode (WHM) is het versterken van je mindset/focus. Je maakt hierbij gebruik van concentratie en contemplatie:

  • Concentratie: gerichte aandacht op de hypofyse en pijnappelklier
  • Contemplatie: beschouwing, loslaten, overgave, aandacht naar boven
     

workshop WHM Abcoude

 

Concentratie
Na het doen van voorbereidende oefeningen ga je eerst over op Concentratie. Je richt hierbij je aandacht naar binnen, naar de Pijnappelklier (6de chakra). In je hoofd kan je hierbij nog mantra’s repeteren om geen andere gedachten toe te laten. Deze vibraties kunnen endorfine opwekken in de hypofyse en daarmee al een geluksgevoel creëren. Je ademhaling maak je bewust steeds kalmer en dieper. Je lichaam komt in een waak-droomstaat en gaat melatonine aanmaken. Een stapje verder komt het stofje dimethyltryptamine (DMT) vrij in je pijnappelklier, deze zorgt ervoor dat je je nog dieper naar binnen kunt keren. DMT zorgt voor elektrische reacties die nieuwe gedachten en sensaties oproepen. Je wordt je meer en meer bewust van je innerlijke kracht. Door je ruggengraat voel je de energie naar boven klimmen.

Contemplatie
Concentratie gaat over in contemplatie op het moment dat je volledig los kunt laten. Grenzen vallen weg en je ervaart een eenwording met alles om je heen. Je focust niet meer op de pijnappelklier en hypofyse, maar richt je gedachten naar boven (7de chakra) en naar buiten. Je hebt even geen tijdsbesef. Je ervaart een enorm geluksgevoel door de endorfine die de hypofyse nu uitscheidt en de dopamine die door deze ervaring wordt aangemaakt. Het gevoel van trots en welbevinden blijf je hierna langere tijd nog voelen. Wordt ook DMT aangemaakt dan kun je tijdens de contemplatie levendige innerlijke ervaringen waarnemen in de vorm van kleuren, beelden, geluiden en vibraties. Deze versterken de verbondenheid met je innerlijke zelf en het universum.

Rol energiefabriekjes
Bij dit onderdeel spelen ook  de mitochondriën (=energiefabriekjes van de cellen) een belangrijke rol. Met het bewust richten van je aandacht naar de pijnappelklier en hypofyse, stimuleer je de hersenactiviteit. Als reactie hierop krijgt je lichaam het signaal dat er meer energie geleverd moet worden. Er worden extra energiefabriekjes (mitochondriën) gebouwd om snel de gewenste energie te kunnen leveren. Het opbouwen van de extra energiefabriekjes gaat geleidelijk. Hoe meer je focust, hoe sneller extra energie vrij gaat komen in je hersenen. Met de extra energie kan de activiteit van de hypofyse en pijnappelklier snel verhoogd worden. Deze twee klieren kunnen dan dus sneller bepaalde stoffen aanmaken die van invloed zijn op je welbevinden.

Sterkere wilskracht
In de WHM train je je mindset vooral om een sterkere wilskracht (focus) te krijgen. Met een sterkere mindset kun je beter de uitdagingen in het leven aan. Je kunt eigen grenzen verleggen!